Home PageSpeksteen kopen

Speksteen kopen

Speksteen kopen? Bij Beeldend in Steen bent u aan het juiste adres! Deze zeer zachte steensoort is eenvoudig te bewerken, en daardoor erg bruikbaar voor beeldhouwers. Bij Beeldend in Steen kunt u meerdere soorten speksteen kopen. Dit kan bij ons in de winkel in Dronten. Wanneer u langskomt in onze winkel heeft u de mogelijkheid om de diverse soorten speksteen met eigen ogen te bekijken en te voelen. Hier kunnen we u ook goed adviseren over het gebruik van het speksteen. Er zijn bijvoorbeeld soorten speksteen die alleen geschikt zijn voor binnen, terwijl andere soorten weer wel buiten kunnen staan. Bekijk onze collectie speksteen hieronder.

 

Wat is speksteen?

Speksteen is een steensoort die soms wel miljoenen jaren oud kan zijn. Op veel plaatsen in de wereld is speksteen te vinden, helaas niet in Nederland. De officiële naam van speksteen is ‘steatiet’. Deze steensoort heeft een hoog talkgehalte, waardoor de steen ‘zeepachtig’ aanvoelt. In plaats van de naam speksteen, gebruiken veel mensen daarom ook de naam ‘zeepsteen’.

Zeepsteen kopen

Zeepsteen is een andere naam voor speksteen. De naam zeepsteen is ontstaan doordat de steen aanvoelt als een zacht stukje zeep. Dit heeft alles te maken met het hoge talkgehalte van de steen. Bent u dus op zoek naar zeepsteen? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Speksteen bewerken

Speksteen kan op verschillende manieren bewerkt worden. Dit is afhankelijk van de hardheid van de steen. Het is onder andere mogelijk de steen te schuren, polijsten, zagen, raspen en te snijden. Om alles te weten te komen over het bewerken van speksteen, kunt u ook een workshop speksteen bewerken bij ons volgen.

speksteen kopen

Cursus speksteen bewerken

Heeft u nog nooit eerder gewerkt met speksteen maar bent u wel van plan dit te doen? Dan raden we u zeker aan om een workshop speksteen bewerken bij ons te volgen. Tijdens de workshop besteden we uitgebreid aandacht aan de verschillende soorten steen. Speksteen is namelijk verkrijgbaar in hardere en zachtere varianten. Ook zijn niet alle soorten speksteen geschikt om buiten te staan. Meer hierover komt u te weten tijdens de workshop speksteen bewerken.

Speksteen kopen bij Beeldend in Steen

U kunt speksteen kopen bij Beeldend in Steen, alleen bij ons in Dronten. Heeft u liever eerst telefonisch advies? Bel ons dan op het telefoonnummer 0321-325525. Ook kunt u langskomen bij ons in de winkel in Dronten. In onze winkel kunt u verschillende soorten speksteen bekijken en voelen.