Cursussen beeldhouwen

Beeldhouwcursussen voor gevorderen en beginners bij Beeldend in Steen in Dronten

Home PageCursus

Cursus

Cursus beeldhouwen

Beeldhouwcursussen in Dronten

Leren beeldhouwen? Beeldhouwen als hobby? Beeldend in Steen geeft verschillende cursussen beeldhouwen voor beginners en gevorderden. In de beeldhouwcursussen werken we met mooie en verrassende steensoorten zoals speksteen, albast, serpentijn, zandsteen, diabas, etc.

De uit Dronten afkomstige  docent Ton Weerheijm verzorgt de cursussen. Hij richt zich vooral op de technische aspecten van het beeldhouwen. Vragen zoals; ‘welk gereedschap moet je gebruiken’ of ‘welke steensoort geeft het mooiste resultaat’, krijgen veel aandacht in de beeldhouwcursussen. In 10 lessen van 2,5 uur krijgt u uitleg en begeleiding, met als doel om een mooi kunstwerk te maken.

Beeldhouwcursussen voor beginners en gevorderden

De cursussen beeldhouwen voor beginners en gevorderden zijn in principe op dinsdagmorgen van 10.00-12.30 uur en dinsdagavond van 19.00-21.30 uur. Bij veel deelname kan er ook een cursus op woensdagavond starten. De cursussen vinden plaats in de werkplaats van de steenhouwerij aan de Regge 33 in Dronten. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen!

Wilt u eerst eens deelnemen om te bekijken of beeldhouwen uw ding is, kom dan naar de proefles op zaterdag voorafgaand aan de nieuwe cursus. Van 13.00-16.00 uur bent u welkom. Voor € 10,00 krijgt u een stuk speksteen, uitleg, informatie en koffie/thee.
U kunt zich voor de proefles aanmelden via info@beeldendinsteen.nl ! U bent ook van harte welkom wanneer u alleen wilt komen kijken!!

Beeldhouwcursussen      cursus beeldhouwen, beeldend in steen , dronten  leren beeldhouwen, beeldend in steen

Beeldhouwcursus in harde steensoorten

Bij voldoende belangstelling willen wij starten met een beeldhouwcursus in harde steensoorten. Bent u hierin geïnteresseerd, laat ons dat weten via info@beeldendinsteen.nl, zodat wij de belangstelling kunnen inventariseren en de cursus in kunnen plannen!

Natuurlijk staat de koffie klaar voor de deelnemers en geïnteresseerden tijdens de lopende cursussen.

Meer informatie over een cursus beeldhouwen

Wilt u zich aanmelden voor de cursussen? Neem dan contact op met Steenhouwerij Van Ommen. Dit kan telefonisch via 0321-325525 of per e-mail; info@beeldendinsteen.nl of info@steenhouwerijvanommen.nl. Hier kunt u ook terecht voor alle informatie rondom de cursussen en beeldhouwwinkel.